top of page

                                                                   

                                                                          Concept           

 Een kleine verklaring van Ronnyron 's concept is wellicht op zijn plaats. Al gaat dit concept op   punten veranderen in de loop van 2023. Dat heeft alles te maken met de op handen zijnde   repertoire switch van covers naar eigen werk. 

 >> Altijd live! -> Zowel spel als zang worden live gespeeld. Een enkele keer wordt er vanaf USB-     stick een speciale beat meegedraaid, maar da's dan alléén de beat. 

 Dit gaat in de loop van 2023 zeker deels veranderen. Het nieuwe repertoire noopt RR ertoe met   MP3 te gaan werken, gezien de aanwezigheid van achtergrondzang en meerdere instrumenten.

 >> Geen management -> Om RR te boeken is het voldoende om RR te benaderen, daar hoeft geen   manager of managementbureau aan te pas te komen. Zeker gezien de communicatie mogelijkheden   anno tegenwoordig, maar eigenlijk altijd al, wordt hierdoor een onnodige kostenpost uitgeschakeld.   Middels een belletje, appje, mailtje, de FB Messenger, het contactformulier of ook de chat op   deze site kan er perfect afgestemd worden wat de bedoeling is voor uw specifieke feest. 

 Als een management steevast de echt nuttige details zou regelen, zoals een parkeerplaats bij een   optreden, contact met de techniek, ontvangst bij aankomst etc., zou RR dit in overweging nemen,   maar in het decennia lange afromen door managementbureaus met als tegenprestatie 2 belletjes   en  1 contract / factuur is voorlopig geen verandering te verwachten, zijns inziens. Dus blijft het   zoals het is!

  >> Ongecompliceerde techniek -> In veruit de meeste gevallen wordt RR zonder een geluidsman op   optredens gesignaleerd. Enkel in geval van grotere gelegenheden waar zijn optreden onderdeel is   van een programma is dit noodzakelijk. Enerzijds, om zoals bij 'geen management' vermeld, de   kosten te drukken voor het feest, anderzijds omdat bediening door een geluidsman niet   noodzakelijk is bij aansluiting op kleinere installaties.

 Dit gaat zeker veranderen in 2023. Bij het ten gehore brengen van het eigen werk worden er   verschillende instrumenten ingezet, de technische aansluiting wordt daarmee absoluut de taak van   een technicus, waarschijnlijk zelfs meerdere. Denk aan harmonika (die blijft), maar ook gitaar,   bariton, accordeon, keyboard, saxofoon.

 

  >> Betaalbare prijs -> Om particulieren maar zeker ook verenigingen tegenmoet te komen heeft RR   tot nu de prijzen, zeker in vergelijking met branchegenoten, altijd laag gehouden.  

 Dit gaat zeker veranderen en is al veranderd feitelijk, bij boekingen voor na de carnaval 2023.   Gezien het feit dat RR bijna €10.000 aan apparatuur meesleept naar een optreden, toekomstig nog   meer, gaat de prijs   omhoog. Deze blijft echter betaalbaar, en vooral, in verhouding tot de   kwaliteit van het gebodene. RR heeft vastgesteld wat er prijstechnisch mogelijk is bij de   hierboven reeds genoemde  branchegenoten (de woorden 'collega' en 'concurrent'   bestaan overigens niet in RR's woordenboek; in het wereldje van de solo artiesten is het onder de   streep toch gewoon 'ieder voor zich').                         

 >> Sociale Media -> Last but not least in dit rijtje: het gegil op sociale media (ook met foto's kan   er gegild worden, soort van) is niet des RR's. Met lede ogen ziet hij de terabytes aan   tijdverspilling - want dat is het. Het devies van RR is feitelijk, dat je 3 dingen moet zien te   vermijden, daar ze niets te maken hebben met 'sociaal'. En wel: 1) Filmpjes kijken; 2) Filmpjes   maken; 3) Filmpjes doorsturen of delen. Met lede ogen ziet hij de jeugd ten onder gaan in een   leventje, doorspekt met beeldschermen . Het is overigens niet zo dat RR niet begrijpt hoe de   werking is van de sociale media waanzin, want hij werkt reeds 22 jaar in de IT. Hij begrijpt de   werking al te goed.

 Leuk om te weten, die werking van sociale media. Je kunt er van 'niets', 'iets' maken, dus als je   dan 'iets' hebt, dan moet dat wel een doorslaand succes worden. Vandaar, gaat RR de sociale   media zeker inzetten als er eenmaal sprake is van eigen repertoire. Kijk maar, deel maar, doe   maar, naar het credo, als je dan eenmaal filmpjes kijkt of deelt, dan ook maar meteen wat   fatsoenlijks. Voor de cover-act blijft de mond-op-mond reclame nog even het credo, en dit blijft   absoluut zijn favoriete vorm van reclame.

bottom of page